Cum ia naștere o bijuterie handmade

Cum ia naștere o bijuterie handmade
12 Ian

Sunt sigură că te-ai întrebat deja, cum sunt realizate, efectiv, bijuteriile noastre handmade.

Ei bine, stăpânirea tehnicii necesită o perioadă destul de lungă de exercițiu, iar realizarea fiecărei bijuterii handmade se traduce prin ore de lucru intens, multă răbdare, dedicare, migală, atenție la detalii și o mână cât mai sigură. Și chiar dacă asta s-ar putea încadra poate la „dezvăluirea secretelor profesionale”, în rândurile ce urmează voi încerca să răspund tuturor întrebărilor pe care le-ai putea avea, referitor la tehnica cu care lucrez.

pandantiv handmade prin tehnica broderieiDupă câte știi deja, bijuteriile Atellier Wearable Art sunt create manual, prin tehnica broderiei. Fiecare petală, frunză sau detaliu de pe acest pandantiv, spre exemplu, sunt modelate manual și așezat atent, cu delicatețe, folosind un ac, împreună cu alte unelte fine. Varietatea de nuanțe am elaborat-o prin combinarea atentă a diferite culori de bază.

Fiecare bijuterie este realizată cu grijă față de pasiunea pentru artizanat și necesită o deosebită atenție la detalii, astfel că orice creație este unică - nici chiar reprezentări ale aceluiași model nu pot ieși chiar identice. Astfel, accesoriile atelierului nostru nu ar trebui comparate cu bijuteriile produse în serie sau obținute prin procedee industriale.

În realizarea bijuteriilor și accesoriilor investim multe ore de muncă, migală și dăruire, multă pasiune, pornind de la concept, pregătirea materialelor componente, realizarea efectivă și până la asamblarea completă a prodului final.

O bijuterie Atellier Wearable Art poate porni de la un concept, un desen sau o schiță realizate pe hârtie, dar și de la ideile clientului. De aceea încurajez, ori de câte ori am ocazia, provocările clienţilor noştri. Orice bijuterie personalizată, născută din imaginația ta, și trecută prin mâinile mele, îți asigură unicitatea, iar mie îmi oferă un nou mod de a evolua, din punct de vedere artistic. Tocmai de aceea spun că în acest proces nu ești un simplu client, ci un partener de nădejde.

Ca realizare propriu-zisă, orice creație Atellier Wearable Art începe cu pregătirea materialelor, alegerea și combinarea culorilor din argilă, alegerea cristalelor sau a mărgelelor potrivite, care să complimenteze ansamblul. Argila polimerică necesită frământare înainte să poată fi modelată, asemeni plastilinei. După frământare și modelare în forma dorită, baza viitoarei bijuterii este așezată într-un suport de calitate din argint, inox sau alamă, după preferințe și în ton cu obiectul dorit.


oglinda de poseta decorata handmadePartea a doua a procesului vizează decorațiunile bijuteriei, ceea ce va deveni „broderia” accesoriului. Din părti mici de argilă, se modelează de mână toate petalele și detaliile dorite, se ajustează cu un bisturiu chirurgical formele, iar mai apoi se așează fiecare element cu finețe deasupra bazei create inițial, în forma stabilită conform schiței, cu ajutorul unui ac.

Produsul astfel rezultat se coace în cuptor la 130 grade, pentru a oferi materialului durabilitatea cuvenită şi cimentare. De îndată ce produsul a ajuns la starea dorită, este integral rece și uscat, se poate trece la procedeul final, cel de lipire și asamblare.

În accesorizarea bijuteriilor noastre se folosesc şi cristale Swarovski, perle și mărgele din sticlă, toate alese și montate în funcție de scopul final al produsului, de nuanța și povestea fiecărei colecţii.

Bijuteriile Atellier Wearable Art se potrivesc oricărei ținute, office sau nonconformiste, lejere sau de ocazie, și mai ales oricărei personalități. Te asigur că nu vei trece niciodată neobservată purtând aceste creații originale, despre care acum știi cam la fel de multe ca mine.


Eu ți-am spus cum le fac, tu alegi cum le porți. Important este doar să o faci cu zâmbetul pe buze, convinsă că ai făcut cea mai bună alegere.

Postat de: Elena Vizualizări: 2381

Descoperă bijuteriile Atellier Wearable Art

Citeşte şi alte articole pe blog