Cum ia naștere o bijuterie handmade

Cum ia naștere o bijuterie handmade
12 Jan

Sunt sigură că te-ai întrebat măcar o dată cum sunt realizate, efectiv, bijuteriile noastre handmade. Ei bine, stăpânirea tehnicii necesită o perioadă destul de lungă de exercițiu, iar crearea fiecărui bijuterii în parte se traduce prin ore de lucru intens, multă răbdare, dedicare, migală, atenție la detalii și o mână cât mai sigură. Și chiar dacă asta s-ar putea încadra poate la „dezvăluirea secretelor profesionale”, în rândurile ce urmează voi încerca să răspund tuturor întrebărilor pe care le-ai putea avea, referitor la tehnica cu care lucrez.

După câte știi deja, bijuteriile Atellier sunt create manual, prin tehnica broderiei. Fiecare petală, frunză sau detaliu de pe această brățară, spre exemplu, le-am modelat manual și așezat atent, cu delicatețe, folosind un ac, împreună cu alte unelte fine. Varietatea de nuanțe am elaborat-o prin combinarea atentă a diferite culori de bază.
Fiecare bijuterie este realizată cu grijă față de pasiunea pentru artizanat și necesită o deosebită atenție la detalii, astfel că orice creație este unică - nici chiar reprezentări ale aceluiași model nu pot ieși chiar identice. Astfel, accesoriile atelierului nostru nu ar trebui comparate cu bijuteriile produse în serie sau obținute prin procedee industriale.

În realizarea bijuteriilor și accesoriilor, am investit multe ore de muncă, migală și dăruire, multă pasiune, pornind de la concept, pregătirea materialelor componente, realizarea efectivă, și până la asamblarea completă și finisajul final.

O bijuterie Atellier poate porni de la un concept, un desen sau o schiță realizate în atelier, dar și de la ideile clientului. De aceea încurajez, ori de câte ori am ocazia, provocările voastre. Orice bijuterie personalizată, născută din imaginația ta, și trecută prin mâinile mele, îți asigură unicitatea, iar mie îmi oferă un nou mod de a evolua, din punct de vedere artistic. Tocmai de aceea spun că în acest proces nu îmi ești un simplu client, cât un partener de nădejde. Nimic nu ar fi posibil fără tine.

Ca realizare propriu-zisă, orice creație Atellier Wearable Art începe cu pregătirea materialelor, alegerea și combinarea culorilor din argilă, alegerea cristalelor sau a mărgelelor potrivite, care să complimenteze ansamblul. Argila polimerică necesită frământare înainte să poată fi modelată, asemeni plastilinei. După frământare și modelare în forma dorită, baza viitoarei bijuterii este așezată într-un suport din argint, inox sau alamă, după preferințe, și în ton cu obiectul dorit.

Partea a doua a procesului vizează decorațiunile bijuteriei, ceea ce va deveni „broderia” accesoriului. Din bile mici de argilă, se modelează de mână toate petalele și detaliile dorite, care apoi se așează cu finețe deasupra bazei create inițial, în forma stabilită conform schiței, cu ajutorul unui ac.

Produsul astfel rezultat se coace în cuptor,  pentru a oferi materialului durabilitatea cuvenită. De îndată ce produsul a ajuns la starea dorită, este integral rece și uscat, se poate trece la procedeul final, cel de lipire și asamblare.

În accesorizarea bijuteriilor Atellier se folosesc cristale Swarovski, perle și mărgele din sticlă, toate alese și montate în funcție de scopul final al produsului, de nuanța și povestea pe care le poartă.
Bijuteriile Atellier "Wearable Art" se potrivesc oricărei ținute, office sau nonconformiste, lejere sau de ocazie, și mai ales oricărei personalități. Te asigur că nu vei trece niciodată neobservată purtând aceste creații, despre care acum știi cam la fel de multe ca mine.


Eu ți-am spus cum le fac, tu alegi cum le porți. Important este doar să o faci cu zâmbetul pe buze, convinsă că ai făcut cea mai bună alegere.