Cum ia naștere o bijuterie handmade

Cum ia naștere o bijuterie handmade
12 Jan

Sunt sigură că te-ai întrebat deja, cum sunt realizate, efectiv, bijuteriile noastre handmade.

Ei bine, st─âp├ónirea tehnicii necesit─â o perioad─â destul de lung─â de exerci╚Ťiu, iar realizarea fiec─ârei bijuterii handmade se traduce prin ore de lucru intens, mult─â r─âbdare, dedicare, migal─â, aten╚Ťie la detalii ╚Öi o m├ón─â c├ót mai sigur─â. ╚śi chiar dac─â asta s-ar putea ├«ncadra poate la ÔÇ×dezv─âluirea secretelor profesionaleÔÇŁ, ├«n r├óndurile ce urmeaz─â voi ├«ncerca s─â r─âspund tuturor ├«ntreb─ârilor pe care le-ai putea avea, referitor la tehnica cu care lucrez.

pandantiv handmade prin tehnica broderieiDup─â c├óte ╚Ötii deja, bijuteriile Atellier Wearable Art sunt create manual, prin tehnica broderiei. Fiecare petal─â, frunz─â sau detaliu de pe acest pandantiv, spre exemplu, sunt modelate manual ╚Öi a╚Öezat atent, cu delicate╚Ťe, folosind un ac, ├«mpreun─â cu alte unelte fine. Varietatea de nuan╚Ťe am elaborat-o prin combinarea atent─â a diferite culori de baz─â.

Fiecare bijuterie este realizat─â cu grij─â fa╚Ť─â de pasiunea pentru artizanat ╚Öi necesit─â o deosebit─â aten╚Ťie la detalii, astfel c─â orice crea╚Ťie este unic─â - nici chiar reprezent─âri ale aceluia╚Öi model nu pot ie╚Öi chiar identice. Astfel, accesoriile atelierului nostru nu ar trebui comparate cu bijuteriile produse ├«n serie sau ob╚Ťinute prin procedee industriale.

În realizarea bijuteriilor și accesoriilor investim multe ore de muncă, migală și dăruire, multă pasiune, pornind de la concept, pregătirea materialelor componente, realizarea efectivă și până la asamblarea completă a prodului final.

O bijuterie Atellier Wearable Art poate porni de la un concept, un desen sau o schi╚Ť─â realizate pe h├órtie, dar ╚Öi de la ideile clientului. De aceea ├«ncurajez, ori de c├óte ori am ocazia, provoc─ârile clien┼úilor no┼čtri. Orice bijuterie personalizat─â, n─âscut─â din imagina╚Ťia ta, ╚Öi trecut─â prin m├óinile mele, ├«╚Ťi asigur─â unicitatea, iar mie ├«mi ofer─â un nou mod de a evolua, din punct de vedere artistic. Tocmai de aceea spun c─â ├«n acest proces nu e╚Öti un simplu client, ci un partener de n─âdejde.

Ca realizare propriu-zis─â, orice crea╚Ťie Atellier Wearable Art ├«ncepe cu preg─âtirea materialelor, alegerea ╚Öi combinarea culorilor din argil─â, alegerea cristalelor sau a m─ârgelelor potrivite, care s─â complimenteze ansamblul. Argila polimeric─â necesit─â fr─âm├óntare ├«nainte s─â poat─â fi modelat─â, asemeni plastilinei. Dup─â fr─âm├óntare ╚Öi modelare ├«n forma dorit─â, baza viitoarei bijuterii este a╚Öezat─â ├«ntr-un suport de calitate din argint, inox sau alam─â, dup─â preferin╚Ťe ╚Öi ├«n ton cu obiectul dorit.


oglinda de poseta decorata handmadePartea a doua a procesului vizeaz─â decora╚Ťiunile bijuteriei, ceea ce va deveni ÔÇ×broderiaÔÇŁ accesoriului. Din p─ârti mici de argil─â, se modeleaz─â de m├ón─â toate petalele ╚Öi detaliile dorite, se ajusteaz─â cu un bisturiu chirurgical formele, iar mai apoi se a╚Öeaz─â fiecare element cu fine╚Ťe deasupra bazei create ini╚Ťial, ├«n forma stabilit─â conform schi╚Ťei, cu ajutorul unui ac.

Produsul astfel rezultat se coace ├«n cuptor la 130 grade, pentru a oferi materialului durabilitatea cuvenit─â ┼či cimentare. De ├«ndat─â ce produsul a ajuns la starea dorit─â, este integral rece ╚Öi uscat, se poate trece la procedeul final, cel de lipire ╚Öi asamblare.

├Än accesorizarea bijuteriilor noastre se folosesc ┼či cristale Swarovski, perle ╚Öi m─ârgele din sticl─â, toate alese ╚Öi montate ├«n func╚Ťie de scopul final al produsului, de nuan╚Ťa ╚Öi povestea fiec─ârei colec┼úii.

Bijuteriile Atellier Wearable Art se potrivesc oric─ârei ╚Ťinute, office sau nonconformiste, lejere sau de ocazie, ╚Öi mai ales oric─ârei personalit─â╚Ťi. Te asigur c─â nu vei trece niciodat─â neobservat─â purt├ónd aceste crea╚Ťii originale, despre care acum ╚Ötii cam la fel de multe ca mine.


Eu ╚Ťi-am spus cum le fac, tu alegi cum le por╚Ťi. Important este doar s─â o faci cu z├ómbetul pe buze, convins─â c─â ai f─âcut cea mai bun─â alegere.

Postat de: Elena Vizualiz─âri: 906