Termeni şi condiţii

Prin accesarea și comandarea de pe site-ul nostru, citiţi şi sunteți de acord cu termenii și condițiile menționate mai jos. Pentru plasarea comenzii şi utilizarea în cele mai bune condiții a produselor comandate, vă recomandăm citirea cu atenție a tuturor termenilor și condițiilor:

1. Proprietate şi drepturi de autor

Informațiile conținute în acest site sunt proprietatea ATELLIER ONLINE SRL, Cluj-Napoca, identificat cu CUI14557673, J12/647/2002.  Folosirea fără dreptul de utilizare, obținut în scris, a oricărui element digital: text, imagine, logo este interzisă și se supune legii drepturilor de autor/creator. Proprietarul site-ului www.atellier.ro  are dreptul de a modifica aceste prevederi fără nici o informare în prealabil.

2. Produse

Site-ul www.atellier.ro comercializează bijuterii decorate sau confecţionate manual cu argila polimerică, bijuterii finite, accesorizate cu cristale din sticlă, perle sau ale decoraţiuni. Suportul sau bazele bijuteriilor și accesoriilor sunt din: argint 925, argint 925 placat cu aur, argint 925 placat cu rodiu, inox (oțel inoxidabil), bronz, alamă, componente metalice preţioase marcate conform legislaţiei şi de la furnizori din tări europene EU.

ATELLIER ONLINE SRL deţine autorizaţie ANPC NR. 0011295 pentru efectuarea de operaţiuni cu metale preţioase şi pietre preţioase.

Prețurile afișate în cadrul site-ului www.atellier.ro sunt în lei. ATELLIER ONLINE SRL își rezervându-și dreptul de a modifica prețurile produselor, oricând, fără nici o notificare.

3. Comandă și plată

După comanda online, bijuteria este livrată sau realizată handmade pe baza unei confirmări, iar realizarea comenzii va demara numai după confirmarea detaliilor tehnice şi a informaţiilor de livrare.

Finalizarea comenzii pe site se va face în cadrul unei pagini securizate, unde se introduc datele de livrare şi modalitatea de plată.

După finalizarea comenzii vă vom contacta pentru confirmarea produsului, informaţiilor de comandă şi termenului de livare.

Plata comenzii se poate efectua prin:

Ramburs - plata la curier;

Transfer bancar (virament), urmând să primiţi pe email instrucţiunile de transfer de mai jos. Plata se va efectua către:

  • Beneficiar: ATELLIER ONLINE SRL
  • Cont/Iban:  RO03INGB0000999908399408
  • Banca: ING BANK N.V. AMSTERDAM

La descriere transfer specificaţi numărul comenzii dumneavoastră.

Plata cu card (securizat prin EUPLATESC.RO) - în cazul opţiunii de plată "Plată prin card bancar" veţi fi redirecţionat către pagina securizată a procesatorului de plăţi unde veţi completa un formular cu informaţiile despre cardul dumneavoastră.

 

4. Livrare

Livrarea comenzii se va face doar pe teritoriul României, inclusiv în Cluj-Napoca, prin curier (în localitățile cu acoperirea curierului) la adresa specificată de dumneavoastră în comandă. În localitățile fără acoperirea curierului se pot percepe taxe suplimentare care vor fi comunicate înainte de expedierea comenzii.

De regulă termenul de livrare este cel specificat în pagina fiecărui produs și este în funcție de disponibilitatea materialelor și de complexitatea modelului ales. Deoarece este un produs lucrat manual, pot exista ușoare diferențe între produsul realizat la comandă și produsul afișat în poze, fiecare bijuterie fiind unică. 

Încercăm să ne asigurăm că fotografiile produselor sunt conforme cu realitatea, însă fiecare monitor poate afișa culorile puțin diferit, astfel că este posibil ca ceea ce vedeți pe ecran să difere foarte ușor față de culorile produsului original. În cazul bijuteriilor presonalizate, înainte de livrare veți primi un email cu poze detaliate ale bijuteriilor sau accesoriilor comandate.
Pentru detalii comenzi de bijuterii personalizate, vă rog să ne contactați prin intermediul site-ului sau prin email la adresa comenzi@atellier.ro.


Pentru comenzile sub 250 Lei, costul transportului este de 18 lei și se va achita împreună cu produsele comandate. Costul de transport poate varia în anumite localităţi, în funcţie de acoperirea curierului şi vă vom comunica acest aspect dacă este cazul.

Coletul trimis prin curier sau poșta rapidă va fi expediat direct la adresa menționată de client in 24-48 de ore de la data confirmarii prin email sau telefon.  Termenul de livrare poate fi mărit din cauza condițiilor meteo deosebite, greve sau sărbători importante din an.
Produsele comandate vor fi atent ambalate în cutii de bijuterii oferite gratuit și în plicuri antișoc. Fiecare produs va fi însoțit de certificat de garanție și factură fiscală în original.

 

5. Confidențialitatea datelor - GDPR

Acest website este securizat HTTPS în transferul informației dintre server și utilizatori. Informațiile înregistrate sunt destinate exclusiv în scopul facturării, livrării produselor și accept explicit pentru newsletter. Mai multe detalii se pot afla aici : https://www.atellier.ro/declaratia-de-confidentialitate

 

6. Garanție

Atellier Wearable Art oferă 6 luni garanție printr-un certificat ce va însoți fiecare produs, pentru urmatoarele proceduri:  lipituri, asamblaje și construcții, în cazul în care sunt îndeplinite condițiile de îngrijire descrise în certificatul de garanţie.

Îngrijirea bijuteriilor - detalii din CERTIFICATUL DE GARANŢIE

Pentru ca bijuteriile dumneavoastră să nu-și piardă strălucirea și frumusețea în timp, vă oferim câteva sfaturi pentru întreținerea lor:

Argintul se oxidează cel mai des din cauza umezelii. Evitați să purtați bijuteriile când faceți duș și nu le lasați in baie deoarece aburii le-ar putea modifica aspectul sau strălucirea. Argila polimerică este rezistentă la apă, dar metalul nu.  Dacă din greașeală bijuteriile se udă, vă rog sa le ștergeți imediat cu un șervetel absorbant sau o pânză de bumbac.

Bijuteriile își pot modifica aspectul uneori și din cauza ph-ului pielii dar și a compușilor cu sulf sau clorină, de aceea evitați să le purtați la piscine și la bazinul de înot.

Argila polimerică este puțin flexibilă, dar tratați bijuteriile cu argilă polimerică cu delicatețe, în cazul în care le îndoiți sau le loviți se pot rupe.
Bijuteriile din argilă polimerică nu sunt rezistente la zgârieturi, de aceea evitați păstrarea lor împreună cu alte obiecte ascuțite, chei sau monede, se pot deteriora. De asemenea evitați purtarea bijuteriilor în timp ce dormiți.

Aplicați parfumul preferat înainte de purtarea bijuteriilor și evitați folosirea spray-ului fixativ în apropierea acestora.

Îndepărtați bijuteriile înainte de a face curățenie și evitați contactul lor cu substanțe chimice.

În cazul bijuteriilor accesorizate cu cristale trebuie evitate lovirile, acestea se pot sparge, ciobi sau se pot desprinde. 

Pentru a păstra bijuteriile dumneavoastră în siguranță, acestea trebuie păstrate în locuri închise și uscate, ferite de lumina soarelui, în cutiuțe de bijuterii, casete de bijuterii sau săculeți din material.

 

7. Retur 

Avem încredere în bijuteriile noastre şi îți oferim 14 zile calendaristice pentru a returna produsul comandat de pe site, fără penalități și fără a a invoca orice motiv.
Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Completarea electronică a formularului de retur este obligatorie.
Noi vom suporta costul returnării produselor, folosind același serviciu de transport prin care au fost livrate produsele. Produsele pot fi trimise şi prin altă metoda de transport, caz în care veţi suporta cheltuielile de transport. 
În termen cât mai scurt vei primi contravaloarea comenzii returnate în contul din care ați efectuat plata comenzii către noi, termenul maxim fiind de 14 zile de la primirea electronică a confirmării de retur. De reţinut: returnarea banilor se va face prin aceeași metodă de plată ca la comanda inițială.
Nu vor fi acceptate pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, semne de purtare, defecțiuni, lipsuri și toate produsele personalizate (produse ce fac parte din categoria Bijuterii personalizate și produse create la cerere, altele decât cele afișate pe site).


Pentru a putea returna produsul/produsele, trebuie să completaţi formularul de retur care să conțină numărul comenzii şi produsul comandat de la noi. 
Acest formular este disponibil aici:  https://www.atellier.ro/index.php?route=account/return/add

Pentru orice nelămuriri, informații și întrebări vă rugăm să ne contactați prin intermediul formularului de contact sau la adresa de email: hello@atellier.ro