Alegerea cerceilor

Alegerea cerceilor
25 Oct

O pereche de cercei inspirat aleasă poate completa și pune în valoare atât ținuta, cât și fizionomia și personalitatea purtătoarei sale. Cu toate astea, nu se dovedește întotdeauna a fi atât de simplu să ne decidem asupra stilului potrivit, În acest ghid rapid, vei afla câteva moduri de a alege cercei pentru diferite ocazii, într-un mod facil, care să te ajute să lămurești acest aspect.

În orice astfel de decizie, altminteri una pur subiectivă, amintește-ți că simplul fapt că apreciezi designul unei perechi de cercei nu îți garantează automat faptul că aceștia vor fi o bună alegere pentru trăsăturile sau ținuta ta. Ar putea fi greu să treci cu vederea frumusețea sau amprenta modei (de altfel temporară) a bijuteriilor la care te gândești, dar este important să te asiguri că bijuteriile pe care le alegi te ajută să lași impresia dorită și să te pui în valoare într-un mod corect.

Poate nu este întotdeauna ușor să faci acest lucru, dar încearcă să îți pui următoarele întrebări:

  • Cum mă vor face acești cercei să mă simt?
  • Reușesc ei să îmi evidențieze trăsăturile?
  • Îmi fac ochii să iasă în evidență?
  • Îmi completează forma feței?
  • Ce impresie dau?

Reține că cerceii pentru tine sunt cei care îți completează și complimentează cele mai frumoase trăsături sau stilul vestimentar. În cazul în care fața ta este unghiulară, forme rotunjite îți vor „înmuia” trăsăturile. Dacă ai o față rotundă, cerceii lungi, ornamentați sau cerceii tip cerc (în toate variantele lor) te pot ajuta să accentuezi pomeții. Dacă ai o față pătrată sau mai lată, caută cercei mari, deoarece aceștia te ajuta să echilibrezi aspectul. Formele ovale lungi sunt ideale pentru aproape toată lumea, la fel ca cerceii lungi care au baza de jos mai lată decât partea de sus.

S-ar putea să te întrebi: “Ce pereche de cercei mi se potrivește cel mai bine ASTĂZI?”

Cu bijuteriile potrivite, îmbrăcămintea casual, de zi cu zi, poate să apară sofisticată sau chiar elegantă. Chiar și așa, este important să ne amintim că aceiași cercei care arată fantastic accesorizând un costum office / power suit ar putea să nu fie potriviți pentru o petrecere sau un cocktail, alături de rochia preferată, ori viceversa. Asta nu înseamnă că ar trebui să eviți să ieși din zona de confort – variante inedite și absolut fabuloase există! O pereche de cercei strălucitori și coloraţi pot uneori să arate uimitor alături de o pereche de blugi și niște pantofi stiletto îndrăzneți.

Alegerea cerceilor poate părea uneori dificilă, dar există o regulă simplă, pe care o poţi urma indiferent de ocazie.

Aceasta este: asigură-te că atât cerceii, cât și alte accesorii, îţi completează și complimentează ținuta, stilul și trăsăturile personale, fără a domina însă întreg ansamblul. Dimensiunea, culoarea, tematica și materialele contează, la fel și ocazia. Indiferent dacă eşti în căutarea cerceilor perfecți de purtat cu blugii preferați sau cu o clasică rochie, elegantă, următoarele sfaturi poate te vor ajuta să alegi mai ușor.

Cerceii mici, cu șurub (tip stud)

Aceștia sunt de obicei de dimensiuni reduse și vin într-o varietate de forme. Ei avantajează pe toată lumea și sunt perfecți pentru purtat la locul muncă. Multe companii cu reglementări clare în ceea ce privește uniforma de lucru și coduri stricte de îmbrăcăminte preferă ca angajații lor să poarte acest tip de cercei. O pereche frumoasă de cercei colorați sau strălucitori, decorați cu cristale, îți pot pune în valoare personalitatea și merg bine cu orice, de la blugi până la rochia ta preferată, ori chiar însuflețind o ținută office altminteri destul de anostă.


Cerceii tip candelabru

Acești cercei eleganți au de regulă o bază atent decorată, completată de diverse charm-uri în formă de lacrimă, care atârnă sub ureche. Realizați arareori numai din metal, acest tip de cercei sunt de cele mai multe ori înnobilați de o gamă largă de pietre prețioase sau semi-prețioase. Cerceii candelabru sunt adesea alegerea perfectă pentru nopțile distractive, petrecute în club, precum și pentru ocazii formale. Ei pot fi, de asemenea, fantastici într-o combinație nonconformistă cu blugi, atâta vreme cât pantofii sunt de asemenea unii eleganți, aleși în așa fel încât să completeze aspectul general.


Cerceii lungi

Adesea împodobiți cu mărgele, pietre sau forme complexe, acești cercei se leagănă grațios sub lobul urechii și adaugă un plus de lumină asupra chipului și ținutei tale. Ei se prezintă într-o varietate de modele și dimensiuni. Acest tip de cercei se prezintă într-o gamă largă de culori și materiale inedite, acordându-ți șansa de a îi asorta perfect personalității tale, și a îi utiliza cu succes atât în situații deosebite, la ocazii speciale, în mediul de afaceri sau în viața de zi cu zi. Versatilitatea acestui tip de cercei își va pune cu siguranță amprenta asupra stilului tău vestimentar, însuflețindu-ți orice apariție.

În funcție de locul sau ocazia pentru care dorești să înveți să îți alegi accesoriile în mod corect, putem identifica cu ușurință şi câteva categorii uzuale:


Potriviți la birou

Accesorizarea pentru locul de muncă poate fi dificilă, dar când este făcută corect, cerceii pot fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți aspectul la birou. Mai puțin este mai mult (less is more), atunci când vine vorba de un mediu de lucru. În birourile conservatoare, este mai bine să alegi să porți un colier sau cerceii mici, decât ambele. Caută piese subtile, care să aducă poate o necesară pată de culoare ținutei tale, dar și un echilibru perfect între aspectul studiat, tineresc, și cel profesional.


Cool pentru școală

Școala te face poate să porți o anumită uniformă școlară? Chiar dacă pare greu să îți manifești totodată o anumită individualitate în acest context (mai ales dacă este o uniformă strictă), nu este nevoie să te stresezi! Cheia este în accesorii. Există bijuterii care te pot face să ieși din anonimat fără să încalci regulile predefinite. Cerceii tip cerc sau cei alungiți, moderni, cu diverse figure geometrice, în culori sau cu modele și texturi mai îndrăznețe, îți pot pune în valoare unicitatea într-un mod suficient de subtil cât să nu contravină niciunui regulament intern.


Casual, pentru purtare de zi cu zi

Credința generală dictează că cerceii eleganți ar trebui păstrați numai pentru ocazii speciale sau evenimente foarte elegante. Deși în zilele noastre limitările de acest gen au devenit aparent mai flexibile, trebuie totuși să avem puțină grijă la combinațiile pe care le facem. Majoritatea bijuteriilor pot fi asortate cu succes unei ținute de zi, dacă se asortează cu încălțămintea și geanta potrivită. Pe lângă alegerile sigure, evidente, e bine de reținut că cerceii moderni alungiți, ba chiar cei tip candelabru, după cum spuneam și mai sus, funcționează chiar mai bine uneori alături de o pereche de blugi și o cămașă simplă decât cu o rochie de bal opulentă.


Potriviți pentru o ieșire în oraș

Indiferent dacă mergi la o cină sau la o întâlnire cu un grup de prieteni, vrei să te îmbraci mai elegant decât o faci de obicei, sau să încerci o ținută care e puțin mai îndrăzneață. Asigură-te că ai mereu accesoriile potrivite pentru a te pune în lumina dorită și a face în mod natural trecerea de la tipic la strălucitor.
Adăugarea unei perechi de cercei deosebiți la ținuta de seară este o modalitate excelentă de a îți exprima stilul unic și îți pune amprenta personală asupra oricărei apariții.

Este o idee bună să încerci să îți formezi o colecție de cercei în diferite forme, dimensiuni și culori. În acest fel, poți verifica în oglindă aspectul general al outfit-ului, înainte de a ieși pe ușă.

Dacă vreodată te regăsești indecisă, mergi la sigur pe un aspect care exprima stilul tău și îți pune amprenta personală asupra apariției.

Cerceii îndrăzneți pot fi însă cele mai măgulitoare bijuterii dintre toate. Atunci când sunt aleși în formele și culorile corecte, aceștia pot îmbunătăți aspectul întregului ansamblu vestimentar, într-o secundă, si te pot face să te simți mai încrezătoare în ținuta ta.
Atunci când alegi cercei pentru colecția personală, există atât de multe lucruri ce pot fi luate în  considerare. De la stilul modern, tradițional și vintage, la subtil și îndrăzneț, majoritatea acestor alegeri e cel mai bine să fie lăsate la latitudinea preferințelor personale.

În final, sfatul nostru ar fi să alegi cerceii care spun o poveste despre tine, cei care îți completează trăsăturile și stilul personal și care se potrivesc personalității tale, mai degrabă decât tendințelor.

Postat de: Elena Vizualizări: 1359

Descoperă bijuteriile Atellier Wearable Art

Citeşte şi alte articole pe blog