Povestea bijuteriilor Atellier Wearable Art

Povestea bijuteriilor Atellier Wearable Art
15 Jan

În rândurile ce urmează voi încerca să te transpun în lumea mea. Sunt născută și crescută în Transilvania, pe tărâmuri pitorești din inima României, am o familie care îmi încununează, zi de zi, existența, iar în fiecare dimineață mă trezesc să fac ceea ce iubesc.

Numele meu, al făuritorului bijuteriilor Atellier, este Elena din Cluj-Napoca, încă de când eram copil, am iubit artele vizuale, culorile, modelajul, lucrul manual, în general.  De asemenea, am crescut înconjurată de obiecte deosebite, create de mână, întrucât părinții și bunicii mei aveau drept pasiune artizanatul și apreciau, cu dedicare, lucrurile realizate manual. Bunica cosea și țesea la război, mama confecționa obiecte vestimentare, iar tata lucra cu piele. De la ei am învățat să brodez cu acul și dragostea pentru arta originală. La rândul meu, îmi plăcea încă din fragedă pruncie să desenez, să pictez, și mă visam designer vestimentar, însă pașii mi-au luat-o până la urmă într-o altă direcție, mult mai pragmatică, și am devenit chimist.

Numele de Atellier Wearable Art a luat naștere în anul 2014, dintr-o joacă. Dorința mea inițială fusese să realizez accesorii, jucării și figurine pentru fetițele mele, într-o manieră originală. Așa am descoperit argila polimerică și am rămas uimită de versatilitatea sa, de opțiunile infinite de care mi le oferea. Din această argilă, sau lut polimeric, cum mai este denumită, am realizat la început câteva figurine, animăluțe, apoi litere, cifre și, încet, încet, am descoperit pasiunea de a lucra cu acest material, însoțită de ceea ce părea a fi... talent.

Am continuat astfel, natural, cu bijuterii handmade pe care le-am purtat în primă fază doar eu și câteva apropiate sau membre ale familiei mele, apoi cu modele micuțe, pentru copii. În scurt timp, accesoriile mele au fost observate și solicitate, prin cercul nostru de cunoștințe, pentru diverse ocazii, iar vestea despre ele a început să se răspândească, dând o formă nebănuită visului meu din copilărie.

Aprecierea a crescut organic, la fel și pasiunea mea, ce și-a găsit între timp multe alte modalități de expresie. Cu timpul, am învățat și experimentat mai multe stiluri de a modela argila, însă metoda mea preferată a rămas tehnica broderiei cu acul. Fiecare detaliu de pe bijuteriile Atellier Wearable Art este modelat de mână și montat cu delicatețe, la locul potrivit, cu ajutorul unui ac sau a altor unelte fine. Deoarece toate bijuteriile și accesoriile sunt create de mână, acestea sunt creații unice. Nici chiar exemplare ale aceluiași model nu pot ieși chiar identice, oricât m-aș strădui - iar acesta este un lucru bun, spun eu, și reprezintă, totodată, una dintre marile frumuseți ale lumii handmade.

În realizarea creațiilor Atellier, sunt inspirată de tot ceea ce ne înconjoară: de natura veșnic fascinantă, de familie și frumusețea extraordinarului din ordinar, de crâmpeie simple de viață, de gesture tandre, de artă și culori, dar mai ales de flori. Doresc să realizez bijuterii deosebite pentru toate femeile care vor (ba chiar au nevoie uneori) să se simtă unice, speciale și doresc să-și exprime personalitatea și prin bijuteriile și accesoriile pe care le poartă. Eu cred și sper că fiecare obiect pe care îl purtăm spune ceva despre noi, schițează o poveste și ne reflectă caracterul. Ori cel puțin ar trebui să o poată face.

Și fiindcă nu mă mulțumesc cu puțin, și nu mă ghidez niciodată după principiul „merge și așa”, în realizarea fiecărei creații investesc multă pasiune, multe ore de munca, migală și atenție, fiecărui detaliu în parte.

Ador să creez bijuterii, să concep noi modele, iar prin ele să aduc un zâmbet și un plus de optimism celor care aleg să le poarte, dar și celor care le privesc. Și sunt de părere că pasiunea cu care lucrez de transmite în fiecare produs, în care îmi las câte o fărâmă de suflet. Pe lângă orice formă de artă vizuală, iubesc muzica și fluturii, datorită libertății și a frumuseții lor atât de variate, iubesc oamenii și emoțiilor lor, puternice și felurite, de asemenea, și iubesc la nebunie ceea ce fac.

Astăzi, mă bucur să pot duce pasiunea familiei mele mai departe, trăind, în continuare, propriul vis, zi după zi. Astăzi, folosesc materiale moderne, însă cinstesc prin munca mea o artă veche de sute de ani, iar prin tehnica broderiei manuale în detaliu, creez bijuterii și accesorii unicat. Astăzi, mulțumirea clienților mei îmi oferă motivația și încrederea necesare pentru a crea de fiecare dată piese originale, feminine și îndrăznețe, într-un ritm susținut, neobosit.

Astăzi, sunt mândră să vă pot invita aici, acasă, în Atellier-ul meu!


Bine ați sosit la Atellier: Wearable Art !